koningspreek

Arjo Klamer

Arjo Klamer is gasthoogleraar humane economie aan de Vrije Universiteit. Hij staat voor een economie die gericht is op het realiseren van belangrijke waarden. Het doel zou moeten zijn de ontwikkeling van kwaliteiten in plaats van de toename van kwantiteiten.

Hij geeft wereldwijd workshops, publiceert wetenschappelijke artikelen en boeken, en schrijft columns in verschillende dagbladen; deze hebben vooral een economische invalshoek. Daarnaast is hij maatschappelijk actief als bestuurder van onder meer filosofie oost west, akademeia, en de vrije hogeschool, en was politiek actief in zijn woonplaats Hilversum. Arjo Klamer is geboren in de pastorie van Westernieland (waar Freek de Jonge ook geboren is) en kreeg het preken mee in zijn opvoeding. Hij preekt regelmatig in vrijzinnige gemeentes. De dienst wordt geleid door ds. Annegien Ochtman-de Boer.

N.B. de Koningspreek van Emily Ansenk is door omstandigheden verplaatst naar najaar 2023

Praktische informatie

Bij de Koningspreken is reserveren niet verplicht.

Reserveren

Voor deze dienst hoeft u niet te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Datum: 18 december 2022
Aanvang: 10:30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: niet verplicht

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op