koningspreek

Geert Corstens

Geert Corstens is voormalig president van De Hoge Raad der Nederlanden. Het thema van zijn koningspreek luidt ‘Vergeving in het recht’. Deze preek past in het thema ‘vergeving’ dat ook het afgelopen najaar centraal stond in de koningspreek van Mpho Tutu van Furth.

Geert Corstens (1946) was officier van justitie in Arnhem, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en lid van de Hoge Raad der Nederlanden, laatstelijk president van dit college. Bij zijn afscheid van de Hoge Raad publiceerde hij: De rechtsstaat moet je leren, dat in het Engels (Understanding the Rule of Law) en in het Russisch is vertaald. In mei 2023 publiceerde hij Onze rechtsstaat, Strijdbaarder en weerbaarder, waarin naast hoofdstukken over de rechtsstaat ook een beschouwing over vergeving is opgenomen en een autobiografisch hoofdstuk.

De dienst wordt geleid door predikant Joost Röselaers.

Praktische informatie

Bij de Koningspreken is reserveren niet verplicht.

Reserveren

Voor deze dienst hoeft u niet te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Datum: 3 maart 2024
Aanvang: 10:30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: niet verplicht

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op