koningspreek

Merel van Vroonhoven

Merel van Vroonhoven (1968) is zij-instromer in het speciaal onderwijs. In 2019 maakte zij de overstap vanuit haar positie als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar het onderwijs, waarover ze de bestseller ‘De stap, Hoe mijn weg naar de top me naar het klaslokaal bracht’ schreef. Merel bekleedde directiefuncties, onder meer bij Nationale Nederlanden, ING en de Nederlandse Spoorwegen. In 2012 werd ze gekozen tot Topvrouw van het Jaar.

Wekelijks schrijft Merel een column voor pagina twee van de zaterdageditie van de Volkskrant. In haar columns koppelt ze de actualiteit aan de gevolgen voor individuele mensen. Door de combinatie van haar werk in het onderwijs en haar ervaring als bestuurder, is ze niet alleen zeer geëngageerd, maar heeft ze ook een unieke en doorleefde kijk op alles wat er misgaat in bestuurlijk Nederland en op de maatschappelijke krachten die ten goede werken. Haar tweede boek ‘Voor de klas’ is een bundeling van een eerste serie columns.
In opdracht van de minister van Onderwijs deed ze onderzoek naar de aanpak van het lerarentekort. Ze heeft enkele toezichtfuncties en is een veelgevraagd spreker. Merel is getrouwd en moeder van twee kinderen en twee stiefkinderen. De dienst wordt geleid door ds. Joost Röselaers.

Topcellist Joshua Herwig speelt live.

Praktische informatie

Bij de Koningspreken is reserveren niet verplicht.

Reserveren

Voor deze dienst hoeft u niet te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Datum: 24 september 2023
Aanvang: 10:30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: niet verplicht

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op