koningslezing

Michel Krielaars

Op donderdag 16 februari houdt journalist en schrijver Michel Krielaars een Koningslezing in de vorm van een muziekprogramma rond zijn boek De klank van de heilstaat. Musici onder Stalin.

Het is volgens Michel Krielaars veelzeggend over het leven in een dictatuur, waarin kunstenaars en intellectuelen niet kunnen doen wat ze willen. Aan de hand van de levens van musici brengt Krielaars de muzikale Sovjettijd tot leven. Michel Krielaars (1961) is historicus en deed Slavistiek als nevenstudie en is werkzaam als journalist en schrijver. Krielaars is chef van de boekenredactie van NRC en schrijft wekelijks over literatuur. Daarvoor was hij jarenlang correspondent in Rusland, waar hij vele reizen maakte voor zijn werk.

Zijn boek ‘Oorlog met Rusland’ verscheen in 2022. Eerder verschenen zijn romans ‘Meeuw’, ‘En het dansen gaat door’ en ‘Afkomst’, zijn verhalenbundel ‘Vanillevla met frambozen’ en zijn non-fictiedebuut ‘Het brilletje van Tsjechov’.’ Reizen door Rusland’, waarmee hij lovende kritieken oogstte en de Bob den Uyl Prijs 2015 won. Muzikale omlijsting door mezzosopraan Henriette Schenk en pianist Irina Antonova.

Reserveren

U kunt op deze website kaarten kopen voor deze lezing. Kaarten eventueel ook aan de zaal.

Datum: 16 februari 2023
Aanvang: 20:00 uur
Duur: 90 minuten (incl. gesprek)
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: € 12,50 p.p.

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op