koningslezing

Eva Rovers

Eva Rovers houdt op 24 november een Koningslezing.

Eva Rovers schreef de veelgeprezen biografieën van Helene Kröller-Müller en Boudewijn Büch. Op 22 april verscheen bij De Correspondent Eva’s nieuwste boek: ‘Nu is het aan ons. Oproep tot echte democratie’. Sinds 2017 schrijft Eva over manieren waarop gewone mensen zorgen voor buitengewone maatschappelijke veranderingen. Zij ziet hiervoor een belangrijke rol weggelegd voor burgerberaden (ook wel burgerfora of citizens’ assemblies genoemd). Daarom richtte zij in 2020 mede Bureau Burgerberaad op.

Voor deze lezing heeft De Koningskamer ook de leden van de Gemeenteraad en het College van burgemeester en wethouders van Gooise Meren uitgenodigd. Dat was mede de wens van Eva Rovers. Veel leden van de raad en college hebben hier positief op gereageerd. Mogelijk zal deze avond laten zien hoe het lokale bestuur denkt over de ideeën van Rovers.

Reserveren

U kunt op deze website kaarten kopen voor deze lezing. Kaarten eventueel ook aan de zaal.

Datum: 24 november 2022
Aanvang: 20:00 uur
Duur: 90 minuten (incl. gesprek)
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: € 12,50 p.p.

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op