koningslezing

Angela Maas

Angela Maas is een Nederlands cardioloog met emeritaat en was de eerste hoogleraar Cardiologie voor vrouwen in Nederland. Zij is expert in hart- en vaatziekten bij vrouwen en de rol van vrouwelijke hormonen op het vasculaire systeem. Ze heeft bijgedragen aan de (inter)nationale erkenning dat er belangrijke man-vrouwverschillen zijn in veroudering van de kransvaten en de hartspier.

Maas studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich in de cardiologie in het Sint Antonius Ziekenhuis. De laatste tien jaar van haar werkende leven was ze als hoogleraar cardiologie verbonden aan het Radboud UMC in Nijmegen. Zij is een voorvechter van het vrouwvriendelijker maken van de cardiologie en zij richtte de stichting ‘Hart voor Vrouwen’ op, gericht op multidisciplinair onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.

In 2019 schreef zij ‘Hart voor vrouwen’, waarin zij specifieke hartklachten van vrouwen belicht; in veel literatuur en onderzoek is de standaard anno 2019 nog altijd de man.

In 2020 en 2021 was Angela Maas namens de Nederlandse Vrouwenraad VN Vrouwenvertegenwoordiger en sprak in die hoedanigheid de vergadering van de VN toe over het belang van sekse en gender in de zorg. In 2019 werd zij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland in de Opzij Top 100. Ze was vorig jaar ook te zien het het televisievierluik Reference Man.

Reserveren

U kunt op deze website kaarten kopen voor deze lezing. Kaarten eventueel ook aan de zaal.

Datum: 11 mei 2023
Aanvang: 20:00 uur
Duur: 90 minuten (incl. gesprek)
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: € 12,50 p.p.

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op