Minister Wopke Hoekstra preekt in Bussum: 'Van uitstel komt afstel'

BUSSUM - Minister Wopke Hoekstra uit Bussum heeft gisteren de Koningspreek verzorgd in de Remonstrantse Kerk Naarden-Bussum. Hij pleitte ervoor om niet alles wat je wilt doen uit te stellen.

“Mensen - mijzelf incluis - denken vaak: dat ga ik allemaal later nog wel een keer doen. Later ga ik vrijwilligerswerk doen, later ga ik mijn talenten inzetten voor de maatschappij, later ga ik braaf mijn best doen in de buurt. Het is verleidelijk om zo te denken. Het sust ons geweten. En natuurlijk is het waar: voor alles is een plaats en een tijd. En niet alles hoeft nu.”

Eeuwigheid

“Maar zoals een wijsgeer ooit heeft gezegd: ik geloof in de eeuwigheid, dus ik heb haast. Want uitstel heeft mogelijk een prijs. Laten we waken voor dat moment waarop we met spijt denken: was ik er maar eerder aan begonnen. Die boodschap gaf ik in mijn eigen kerk in Bussum tijdens de Koningspreek.” Zijn boodschap werd goed ontvangen door de toehoorders.

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op