Ton Koopman houdt tweede Koningspreek

Zondag 12 maart 2017 in De Koningskamer

In Bussum is vanaf dit seizoen, op initiatief van de Remonstranten, de Koningspreek (Preek van de Leek) te beluisteren.

Op 12 maart zal Ton Koopman, wereldberoemd musicus, de tweede van drie Koningspreken houden. Hij studeerde klavecimbel en muziekwetenschap en is de oprichter van het Amsterdam Baroque Orchestraen later het Amsterdam Baroque Choir. Tussen 1994 en 2004 maakte hij opnames van alle cantates van Bach. Ton Koopman woont in Bussum.

In zijn preek zal het gaan over Bach, Bach en nog eens Bach. Wat wil Ton Koopman met zijn gehoor delen, wat wil hij overbrengen en hoe probeert hij dat te bereiken? De antwoorden op deze vragen komen op zondag 12 maart om 10:30 uur in een licht-kerkelijke dienst die verder geleid wordt door Ds Annegien Ochtman-de Boer. Koralen van Bach worden gezongen door Het Bussums Vocaal Ensemble Voicesen Hanneke Huibers bespeelt het orgel.

De Koningspreek met Ton Koopman maakt deel uit van het winterprogramma van De Koningskamerin het gebouw van de Remonstranten aan de Koningslaan 2b in Bussum. De Koningspreken zijn vrij toegankelijk; voor meer informatie zie www.koningskamer.nl.

Bijlage: foto Ton Koopman. Bijschrift: Bussumse musicus Ton Koopman houdt voor De Koningskamer een preek over (de muziek van) Bach. Voor meer informatie: Annegien Ochtman-de Boer, 035-6932052 info@koningskamer.nl. Bussum, 3 maart 2017

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op