Inspirerende en prikkelende Koningslezing met Carel ter Linden over wat hij (nog) gelooft

PERSINFORMATIE

Carel ter Linden nam de vele aanwezigen mee in zijn zoektocht naar alle symboliek die de bijbel te bieden heeft en naar de ontdekking van het geheim dat god heet, of: het Essentiële. Of: geest. Of: tegenstem van liefde. Met zijn verhaal veranderde hij een grote afgeladen kerkzaal in een intieme huiskamer. Hij brengt de oude bijbelverhalen, waaraan hij zoveel inspiratie en hoop ontleent, tot leven in het hier en nu. Het zijn die verhalen die woorden geven aan wat voor hem god is: rechtvaardigheid, zorg voor het kwetsbare, vergevingsgezindheid. In een persoonlijk verhaal, krachtig en kwetsbaar tegelijk, en in een taal die verbindt, niet-gelovige en gelovige mensen, oud en jong. Vol humor, doordenkers en vergezichten, maar ook nog vol met vragen die zijn eigen zoektocht gaande houden en waarmee hij de toehoorder uitdaagde met hem mee te gaan. Dat gebeurde na een korte pauze in een boeiend en af en toe ook humorvol en persoonlijk gesprek. De tuinzaal kon de geanimeerd napratende mensen maar amper bergen. Carel ter Linden signeerde vele, vele boeken. ‘Ik ga hier blij vandaan’, wilde een van de bezoekers na afloop kwijt.

Volgende Koningslezing met Alexander Rinnooy Kan

De Koningslezing maakt deel uit van het winterprogramma van De Koningskamer, een initiatief van de Remonstranten aan de Koningslaan 2b in Bussum. De volgende Koningslezing met Alexander Rinnooy Kan is op donderdag 9 februari 2017. Kaartenà € 10 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.koningskamer.nl en bij boekhandel Los in Bussum.

Bijlage: foto: Carel ter Linden tijdens de lezing (foto: Anke Scheepvaart). Bijschrift: Hofpredikant Carel ter Linden over de zoektocht naar zijn persoonlijke geloof. Voor meer informatie: Annegien Ochtman-de Boer, 035-6932052

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op