Boeiende eerste Koningspreek over het thema 'herdenken' door schrijfster/verslaggever NOS-journaal Pauline Broekema

Net zoals de eerste Koningslezing van Maarten van Rossem trok de eerste Koningspreek door Pauline Broekema op zondag 30 oktober een volle (kerk)zaal. Tijdens een mooie dienst met prachtige viool-en orgelmuziek hield zij een indrukwekkend verhaal over ‘herdenken’. Zij nam de luisteraars mee in haar werk, dat haar regelmatig confronteert met allerlei vormen van herdenken en langs gebeurtenissen uit haar eigen leven en deelde zo haar gedachten met alle aanwezigen. Herdenken is je iemand ten voorbeeld stellen, maar ook moed vatten en denken aan degenen die waarschuwden en probeerden iets te veranderen. Het is nodig om herhalingte voorkomen en het betekent uiteindelijk dat je er moet zijn voor een ander. Met deze inspirerende gedachten en woorden heeft zij de toon gezet voor de komende reeks Koningspreken.

Volgende Koningspreken met Ton Koopman en Ankie Broekers-Knol

De Koningspreek maakt deel uit van het winterprogramma van De Koningskamer, een initiatief van de Remonstranten aan de Koningslaan 2b in Bussum. De volgende Koningspreken worden gehouden op zondag 12 maart 2017 (Ton Koopman) en zondag 14 mei 2017 (Ankie Broekers-Knol). Voor meer informatie over het programma zie www.koningskamer.nl.

Bijlage: foto met v.l.n.r. Pauline Broekema, Teddy van der Burg (voorzitter Remonstranten Naarden-Bussum) en Annegien Ochtman-de Boer (initiatief nemer De Koningskamer).
Bijschrift:Schrijfster/verslaggever NOS-journaal Pauline Broekema hield eerste Koningspreek in Bussum.
Voor meer informatie: Annegien Ochtman-de Boer, 035-6932052

 

 

 

 

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op