Maarten van Rossum als eerste te gast in de Koningskamer

De Koningskamer is een luisterplaats en een plaats voor ontmoeting, vergezichten en gesprek. De Koningskamer nodigt iedereen uit aan de Koningslaan 2b inBussum voor een Koningslezing, een Koningspreek of een Adempauze. Het komende winterseizoen presenteert de Koningskamer bekende Nederlanders die dieper in zullen gaan op actuele en maatschappelijke onderwerpen.

Koningslezing

Er staan voor dit seizoen vier lezingen op het programma. In de eerste Koningslezing, op 23 september om 20:00 uur, richt Amerika-deskundige Maarten van Rossum zijn focus op de komende verkiezingen in Amerika. In de tweede lezing vertelt Carel ter Linden over de manier waarop hij hetchristendom nu persoonlijk beleeft. De keer daarna geeft econoom Alex Rinnooy Kan zijn visie op de toekomst van Nederland. In de laatste Koningslezing neemt voormalig consultant Claartje Kruijff ons mee in haar intensieve zoektocht naar geluk. Alle lezingen hebben een boeiend nagesprek. De toegang is inclusief een glas wijn na afloop.

Koningspreek

Op drie zondagen om 10:30 uur zullen een mediavrouw, een musicus en een politica een Koningspreek houden aan de Koningslaan. Schrijfster Pauline Broekema (NOS-journaal) begint op 30 oktober met de eerste Koningspreek. Zij wordt gevolgd door de musicus en Bach-liefhebber Ton Koopman. In de laatste Koningspreek horen wij wat Ankie Broekers-Knol beweegt. Zij is de huidige voorzitter van de Eerste Kamer.

Adempauze

De Adempauze-bijeenkomsten (voor dertigers, veertigers en vijftigers) werden het afgelopen seizoen goed bezocht. Op elk van de acht maandagavonden (twee maandag van de maand, oktober tot en met mei) komt telkens een belangrijk thema aan de orde, ingeleid door Annegien Ochtman-de Boer. Uitgangspunt vormt vaak een mooie tekst of een gedicht. Er is altijd live-muziek. De eerste Adempauze is op 10 oktober.

Informatie en kaarten

Het volledige programma van De Koningskamer kunt u vinden op www.koningskamer.nlof ophalen bij Boekhandel Los in Bussum.Zowel via deze site als bij Los kunt u kaarten voor elke Koningslezing kopenà € 10 in de voorverkoop. Kaarten aan de deur kosten € 12,50. Na elke Koningspreek wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deelname aan Adempauze is € 5 per keer of €35 voor de gehele cyclus. Alle activiteiten van de Koningskamer worden gehouden in het gebouw van de Remonstranten, Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum.

Bijlage: 3 portretten
Bijschrift: Bekende Nederlanders zoals Maarten Van Rossum, Pauline Broekema en Alexander Rinnooy Kan komen naar de Koningskamer.
Meer informatie: Annegien Ochtman-de Boer, info@koningskamer.nl, 06-23777916

Bussum, 17 augustus 2016

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op